29 Nisan 2012 Pazar

PAKUK






  • MALZEMELER
  • 1 kg un
  • 750 gr.pudra şekeri
  • 500 gr. tereyağ
YAPILIŞI
  • Önce  500 gr. yağımızı eritiyoruz,yağ fokurdamaya başladığı zaman ,unu ilave ediyoruz.
  • Un ile yağı 1 saat devamlı çevirerek  kavuruyoruz (renginin kararmaması lazım.)
  • Kavrulma işlemi bittikten sonra pudra şekerini döküp bir yandanda şekeri yediriyoruz.
  • Helva soğumadan dibi pudra şekeri ile kaplanmış tepsiye süratli bir şekilde döküyoruz ve bir tepsi yardımıyla üstünden sıkıştırıyoruz, baklava şeklinde kesiyoruz, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz.
  • Ağzı kapalı kapta buzdolabında uzun süre saklanılabilir.
  • AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: