- MALZEMELER
- 1 kg un
- 750 gr.pudra şekeri
- 500 gr. tereyağ
YAPILIŞI
- Önce 500 gr. yağımızı eritiyoruz,yağ fokurdamaya başladığı zaman ,unu ilave ediyoruz.
- Un ile yağı 1 saat devamlı çevirerek kavuruyoruz (renginin kararmaması lazım.)
- Kavrulma işlemi bittikten sonra pudra şekerini döküp bir yandanda şekeri yediriyoruz.
- Helva soğumadan dibi pudra şekeri ile kaplanmış tepsiye süratli bir şekilde döküyoruz ve bir tepsi yardımıyla üstünden sıkıştırıyoruz, baklava şeklinde kesiyoruz, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz.
- Ağzı kapalı kapta buzdolabında uzun süre saklanılabilir.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder