29 Nisan 2012 Pazar

MİLFÖYLÜ TAVUKLU BOHÇA




























  • MALZEMELER:

  • 6 Adet milföy
  • 1 Adet tavuk göğsü
  •  1 Kahve fincanı soya sosu
  • 1 Çay kaşığı köri
  • 1 Çorba kaşığı ketçap (acılı)
  • 1 Kahve fincanı zeytinyağ
  • 1Yumurta sarısı
YAPILIŞI

Jülyen kesilmiş tavukları zeytiyağında harlı ateşte kızartıyoruz tavuklar suyunu verip yağına kalınca, baharatlarını,soya sosunu ,ketçabı ilave ediyoruz,5 dakika kadar kızartıyoruz.
1 adet milföyün ortasına pişen tavukları koyup bohça şeklinde topluyoruz.

1 Adet milföyden  yarım cm lik şeritler çıkarıyoruz, bohça şeklinde topladığımız milföyü  yarım cm lik şeritle ağzını büzerek bağlıyoruz yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.
  • Milföylerimiz kızardığı zaman hepsini görselliği ayrı oluyor....

Hiç yorum yok: