- MALZEMELER:
- 6 Adet milföy
- 1 Adet tavuk göğsü
- 1 Kahve fincanı soya sosu
- 1 Çay kaşığı köri
- 1 Çorba kaşığı ketçap (acılı)
- 1 Kahve fincanı zeytinyağ
- 1Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Jülyen kesilmiş tavukları zeytiyağında harlı ateşte kızartıyoruz tavuklar suyunu verip yağına kalınca, baharatlarını,soya sosunu ,ketçabı ilave ediyoruz,5 dakika kadar kızartıyoruz.
1 adet milföyün ortasına pişen tavukları koyup bohça şeklinde topluyoruz.
1 Adet milföyden yarım cm lik şeritler çıkarıyoruz, bohça şeklinde topladığımız milföyü yarım cm lik şeritle ağzını büzerek bağlıyoruz yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.
- Milföylerimiz kızardığı zaman hepsini görselliği ayrı oluyor....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder