11 Şubat 2012 Cumartesi

ıhlamur soslu pazı sarma




MALZEMELER
3 bağ pazı (uzun yapraklı)
250 gr. koyun kıyma (döşten)
2 nescafe fincanı pirinç
2 adet soğan
2 adet domates rendesi
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
1çorba kaşığı nane
1tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı fesleğen
1tatlı kaşığı kişniş (toz)
1 tatlı kaşığı pul biber-karabiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
yarım demet kadar ince kıyılmış dereotu-maydanoz,tuz

İç harcımızı hazırladıktan sonra buzdolabında beklemeye alalım.
Yıkanan pazılarımızı kaynamakta olan suya batırıp çıkarıyoruz sonra soğuk suya sonra süzgeçe alıyoruz.
bir yaprak pazının ortasındaki sert kısmı çıkarıp ikiye ayırıyoruz,malzememizden bir çorba kaşığı pazının uç kısmına koyarak muska şeklinde sarıyoruz,derin bir tencerenin dibine tabak kapatıp,boşluk olan kısımlarına da pazı saplarını koyuyoruz,pazılarımızı üzerine diziyoruz.
sumak-biber salçası-nar ekşisi-tuz (mümkünse et veya kemik suyu)ile hazırladığımız sıvıyı pazılarımızın üzerine çıkacak kadar döküyoruz (dolmaların üzerine küçük tereyağ parçaları koyarsak lezzetini arttırmış oluruz)üzerine bir kapak daha kapatıyoruz.
PİŞME SÜRESİ: kaynamaya başladıktan sonra 25 dakika yeterli oluyor.

IHLAMURLU  YOĞURT sosumuz
500gr.süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1tatlı kaşığı nar ekşisi
1 adet çubuk tarçın ile demlenmiş ıhlamur..
sarımsaklı nar ekşili yoğurdumuzu sıcak ıhlamur ile yavaş yavaş açıyoruz,(yoğurdumuz ılık olmalı)

DOMATES SOSU:
3-4 adet domates(kabuğu alınmış küp doğranmış domates)
3-4 diş sarımsak
1tatlı kaşığı sirke
tuz,bir tutam şeker az yağ ile domates suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Yemeğimiz pişti soslarımız da hazır,sıra geldi yemeğimizin sunumuna,pişen pazılarımızı servis tabağına alıyoruz,önce domates sosunu döküyoruz,sonra ıhmur ile açtığımız yoğurduğumuzu üzerine birazcıkta pul biberle renklendiriyoruz yemeğimiz sunuma hazırdır AFİYET OLSUN..



LEZZETLİ YEMEK YAPMANIN KURALLARI:
Yemeğinizi pişirmeye başlamadan önce tarifi başından sonuna kadar dikkatle okuyun
Malzemelerinizin eksiksiz ve taze olmasına özen gösterin
Yemeğin yapımı sırasında ihtiyaç duyacağınız mutfak gereçlerinizi önceden hazırlayın
Hazırladığınız yemeğin belirtilen kişi adedi için yeterli olup olmadığına dikkat edin,yeterli  değilse malzemeleri orantılı olarak arttırın.
Verilen ölçülere ve pişirme sürelerine uyun
Tariflerde yer alan malzemeleri kendi ağız tadınıza göre değiştirebilir,eklemeve çıkarmalar yapabilirsiniz.
Yemek yaparken endişeli olup kendinizi yormayın.onun yerine tadarak,deneyerek,yaratıcı olmaya çalışın
Unutmayın ki MUTFAKTA ÇARELER TÜKENMEZ...

Hiç yorum yok: