- MALZEMELER
- 8 Yaprak milföy
- 2 Çorba kaşığı toz şeker
- 1 Çorba kaşığı tereyağ
- 1 Çorba kaşığı un
- 1 Çorba kaşığı nişasta
- 2 Yumurta sarısı (biri milföylerin üstüne sürmek için)
- 1 Su bardağı süt (250 gr.)
- 1 Limon rendesi
- 1 Paket vanilya
- Üstüne serpmek için pudra şekeri
- Mevsim meyvalar
- YAPILIŞI
Süt, un,şeker,nişasta,1 yumurta sarısı, hepsini kaynatıyoruz ,muhallebimiz göz göz olunca ,limon rendesi,vanilya,tereyağ ilave edip bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.Mikserle çırparak soğutuyoruz.
Milföylerimiz için fırına dayanıklı bir kap seçtikten sonra ,kabımızı margarin yağla çok ince bir tabaka yağladıktan sonra yarım cm şeritler halinde kestiğimiz milföylerimizi birbirinin üstüne gelecek şekilde kabımıza sarıyoruz,üstüne yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırına verip 180 derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz...
Külahları fırından aldıktan sonra ,soğumaya bırakıyoruz sonra içine muhallebilerini krema torbası yardımı ile sıkıyoruz..
Külahların üstüne pudra şekeri serpiyoruz.
Mevsim meyvalarınla süslüyoruz..
Ben kalıp olarak metal külah kullandım ,pasta malzemeleri satan yerlerden temin edilebilinir.Eminönünde bulabilirsiniz...
Isıya dayanıklı küçük payrexlerlede çok şık taslar elde ediliyor
Milföyler soğuduktan sonra kremasını koyarsanız milföyleriniz yumuşamaz
Milföylere şekil vermek için yarım cm lik şeritlerimizi mutlaka birbirinin üstüne getirerek saralım aksi taktirde pişme esnasında milföylerin araları açılır,istediğimiz görüntüyü elde edemeyiz...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder