BEĞENDİ YATAĞINDA DANA ROSTO
MAlZEMELER
- Dana nuar (1-2) kg
- 6 adet bostan patlıcanı
- 150 gr. kaşar rendesi
- Yarım kahve fincanı karabiber
- 1 Adet patates
- 2 Çorba kaşığı un
- 2 Çorba kaşığı tereyağ
- 1,50 su bardağı süt
- 125 gr margarin (Eti kızartmak için)
- 1 Çay kaşığı beyaz biber
- Çok az muskat
- Yeterince tuz
YAPILIŞI
- DANA NUAR
Bol tuzla ovduğumuz eti daha sonra karabiberle iyice ovuyoruz,et siyah bir görüntü alana kadar..
Erittiğimiz margarinde etin her yanı kızaracak şekilde döndüre döndüre kızartıyoruz..Bu işleme mühürlemek diyoruz.(Etin suyu dışarı çıkmasın diye yaptığımız bir işlem).
Etin üstüne çıkmayacak kadar sıcak su koyuyoruz.patatesi ilave edip tencerenin ağzını kapatıyoruz.(Pişirme işini basınçlı tencerede yaparsak daha iyi sonuç alırız).Etin pişme süresi kg la ilgilidir.Ben 2kg lık eti basınçlı tencerede 1.30 saatte pişirerek iyi sonuç alıyorum.Eti pişme işlemi tamamlandıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.Et soğuduktan soğuduktan sonra ince ince dilimlenerek etin suyuna katılıyor.(Etin suyunu süzerek yayvan bir tencereye alıyoruz.)Eti et suyunda ısıtıp beğendinin üstüne diziyoruz...
BEĞENDİ
Ocağın üstünde közlediğimiz patlıcanları suyun altında soyup limonlu veya limon tozlu suda bekletiyoruz sonra süzgeçe alıyoruz(Bu işlemi patlıcanların kararmaması için yapıyoruz).Suyunu iyicene akıttıktan sonra,un yağ süt ile yaptığımız beşamelle buluşturuyoruz ,kaşar muskat beyaz biber tuz ilavesi ile beğendimizin yapımını bitiriyoruz..
ETİN SOSU
Etle beraber haşlanan patatese et suyu ilave edilerek mikserin parçalıyıcı aparatırını kullanarak boza kıvamında bir sos elde ediyoruz..Sunum anında ısıtılarak etlerin üzerine döküyoruz..
Sunum yapacağımız tabağa beğendi üstüne et etlerin üstünede sos döküyoruz .Közlenmiş biber ve domatesle servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder